Home Blog

Frumusețe la orice vârstă

În tumultul vieții noastre agitate, ne trezim adesea în căutarea acelui secret al frumuseții care nu se estompează niciodată, indiferent de anii din buletin. Fiecare etapă a vieții noastre aduce cu sine propriile provocări și bucurii, iar frumusețea la orice vârstă este despre a îmbrățișa cu încredere această călătorie, descoperind comorile ascunse ale timpului.

Frumusețea autentică începe în adâncul sufletului. Atunci când găsim echilibrul interior și pacea interioară, reflectăm această lumină în exterior. Este o călătorie de auto-descoperire care ne aduce în contact cu esența noastră autentică.

Fiecare linie, fiecare schimbare în trăsăturile noastre este o poveste scrisă de fiecare zi a vieții noastre. Frumusețea la orice vârstă înseamnă să îmbrățișezi aceste schimbări cu gratitudine, înțelegând că ele sunt dovezi ale experiențelor și înțelepciunii acumulate.

Fiecare femeie este ca o stea care strălucește pe cerul nopții, unică în lumina ei. Frumusețea la orice vârstă înseamnă să-ți recunoști propria strălucire și să o împărtășești cu lumea înconjurătoare.

Frumusețea vine, în parte, din felul în care avem grijă de noi înșine. Prin îngrijirea cu atenție, nu numai că susținem sănătatea pielii și a corpului nostru, dar transmitem și un mesaj puternic despre auto-respect și prețuire.

Zâmbetul este cea mai strălucitoare bijuterie pe care o putem purta. Indiferent de vârstă, un zâmbet sincer aduce lumină și căldură în inimile noastre și ale celor din jur.

Frumusețea la orice vârstă înseamnă să-ți accepți și să-ți iubești întregul sine. O încredere autentică radiază frumusețe, iar stima de sine este piatra prețioasă care susține această încredere.

Într-o lume obsedată de standardele frumuseții efemere, adevărata frumusețe la orice vârstă vine odată cu capacitatea noastră de a ne elibera de aceste constrângeri și de a ne crea propriile standarde, bazate pe autenticitate și fericire interioară.

Acestea sunt o parte dintre principiile care stau la baza artei yoga pentru față. O oază de pace interioară asezonată cu iubire de sine și autoîngrijire.

Daca pielea ar vorbi…

Daca pielea ar vorbi…

Asa cum scoarta este invelisul copacului, tot asa pielea este invelisul corpului. Ea are diferite texturi si se prezinta diferit dupa cum isi indeplineste rolului ei de protectie. Astfel, pielea de pe talpa este diferita de cea de pe corp. Iar cea de pe corp difera si ea de cea de pe palme, de pe fata, de pe buze.

Ea este ca un panou de afisaj care iti ofera indicii despre situatiile emotinale nerezolvate din interior.

Cum ar fi daca pielea ar vorbi?

De fapt – cum iti „vorbeste” si cum poti sa iti intelegi pielea?

Daca pielea prezinta anumite semne particulare este posibil ca persoana sa acorde prea mare credit parerii celorlalti. De exemplu sa ii pese prea mult de ceea ce spun altii.

Propria nesiguranta, teama de a fi respins sau ranit pot conduce la dezvoltarea unei boli de piele. In consecinta boala de piele poate sa actioneze ca o bariera naturala.

Uneori emotiile interioare pot fi in conflict. De exemplu, poate ca vrei din tot sufletul sa faci parte dintr-un grup, fie ca vorbim despre familie sau colegii de birou. Cum in interiorul tau nu te apreciezi – de fapt nu te vezi capabil sa o faci cu toata inima. Asa ca subconstientul tau iti „fabrica” un motiv, o julitura, o inrosire excesiva a pielii, etc. Ceea ce devine in ochii tai un motiv perfect plauzibil sa ramai la distanta. Si asta doar de teama de a nu fi respins.

Pielea fiind moale si flexibila se aseamana cu energia mentala. Ea poate sa indice nesiguranta, incertitudine sau chiar grijile tale cele mai profunde.

Poate sa te surprinda asta – dar nimic nu pare sa fie intamplator in viata. Asta daca iti dai timp si interes ca sa afli motivele din spatele evenimentelor. Sa zicem ca „accidental” cineva a capatat o arsura (Doamne fereste! – nu doresc asa ceva)…

ser cu acid hialuronic 6%
CLICK aici pentru mai multe detalii.

 

Cum sa iti intelegi pielea?

Sa zicem ca este o arsura superficiala, de suprafata si este afectata doar epiderma. Asta poate face referire la o situatie in care te-ai aflat si care a presupus o separare dificila. Nu te gandi doar la lucruri tragice. Poate ca o persoana draga a ales sa isi schimbe domiciliul in alt oras sau alta tara. Poate ca ai vandut apartamentul in care te-ai simtit fericita sau poate masina…

Dar daca este afectat urmatorul strat al pielii, adica derma? Aminteste-ti de un eveniment pe care tu nu l-ai vazut cu ochi buni. Sau poate ca nu l-ai considerat potrivit pentru tine sau pentru cineva drag tie. Unul pentru care „ai avut un dinte impotriva”! Atunci sa stii ca nici subconstientul tau nu l-a uitat, nu l-a eliberat, nu i-a dat drumul sa plece. Si doar iti aminteste astfel…

Iar daca este afectat urmatorul start al pielii, acela care este si mai profund…Ei bine, acela care se afla in vecinatatea oaselor, adica hipoderma – este un semn care se adreseaza autoperceptiei tale. El indica chiar scaderea respectului fata de sine. De foarte multe ori, acest gen de persoana considera ca „nu merita sa” aiba fericire sau sa fie fericita. Sau nu merita sa se bucure de sine in vreun fel anume. Iar asta alimenteaza continuu „focul negativitatii”. Si este necesar un interval de timp semnificativ si o participare constanta ca persoana sa isi schimbe propria perceptie.

Daca pielea ar vorbi…

 

fiole antirid cu retinol
CLICK aici pentru mai multe detalii.

Cheia succesului – gandirea pozitiva!

Gandirea pozitiva si cheia succesului – care este legatura dintre ele? Iata ce vei descoperi aici.

  • Vei vedea in ce fel poti cultiva gandirea pozitiva
  • Vei afla care este ordinea: fericire sau succes?
  • Si care sunt concluziile intregului experiment.

 

Cum să amplifici gandirea pozitiva si sa dobandesti cheia succesului în viața ta

Ce poți in viața ta face pentru a crește gândirea pozitiva si a te bucura de cheia succesului profitand de teoria „lărgește și construiește”?

Ei bine, orice îți provoacă sentimente de bucurie, mulțumire și dragoste este perfect!

Probabil știi deja ce lucruri funcționează bine pentru tine. Poate îți place sa canti la chitară. Poate vrei să petreci timpul cu o anumită persoană. Poate îți place să te plimbi.

Acestea fiind spuse, iată trei idei pe care merită să le iei în considerare …

  1. Meditează – Cercetările recente efectuate de Fredrickson și colegii ei au dezvăluit că oamenii care meditează zilnic prezintă mai multe emoții pozitive decât cei care nu obișnuiesc sa o faca. Așa cum era de așteptat, oamenii care meditează își construiesc și abilități valoroase pe termen lung. De exemplu, la trei luni după terminarea experimentului, persoanele care meditau zilnic au continuat să manifeste atenție sporită, scop în viață, sprijin social și scăderea simptomelor bolilor lor.
  2. Scrie – acest studiu, publicat în Journal of Research in Personality, a examinat un lot de 90 de persoane care au fost împărțite în două grupuri. Primul grup a scris despre o experiență intens pozitivă în fiecare zi timp de trei zile consecutive. Al doilea grup a scris despre un subiect de control. Trei luni mai târziu, cei care au scris despre experiențe pozitive au avut niveluri de dispoziție mai bune, mai puține vizite la medic și au suferit mai puține boli. Acest lucru chiar m-a dat pe spate! O sănătate mai bună după doar trei zile de scris despre lucruri pozitive!
  3. Joacă-te – programează timp ca sa te joci în viața ta. Programăm întâlniri, conferințe, evenimente săptămânale și alte responsabilități în calendarele noastre zilnice … de ce nu programăm si timpul de joacă?

Asadar – cum stai cu gandirea pozitiva si cheia succesului?

Când ai rezervat ultima dată o oră din calendar doar pentru a explora și experimenta? Când a fost ultima dată când ți-ai luat în mod intenționat timp pentru a te distra?

Nu-mi spune că a fi fericit este mai puțin important decât întâlnirea ta de miercuri și totuși, ne comportăm așa pentru că nu căutăm niciodată timp în agendele noastre.

Dă-ți voie să zâmbești și să te bucuri de beneficiile emoției pozitive. Programează timp pentru joacă și aventură, astfel încât să poți experimenta mulțumirea și bucuria și să explorezi și să dezvolți noi abilități.

Gandirea pozitiva si Cheia Succesului – care este ordinea?

Nu există nicio îndoială că gandirea pozitiva pune bazele fericirii, iar fericirea este conditia pentru a dobandi cheia succesului. Câștigarea unui campionat, obținerea unui loc de muncă mai bun, găsirea unei persoane pe care o iubești – aceste lucruri îți aduc bucurie și mulțumire în viața ta.

Dar atât de des, presupunem în mod greșit că acest lucru înseamnă că fericirea urmează întotdeauna succesului.

Cât de des ți-ai spus: „Dacă voi primi cutare lucru, atunci voi fi pregătită”. Sau „Odată ce obțin ___, voi fi mulțumita”.

Știu ca sunt vinovată si eu că am amânat fericirea legand-o de atingerea un scop arbitrar. Dar, după cum demonstrează teoria cu „lărgirea și construirea” a Barbarei Fredrickson, fericirea este esențială pentru construirea abilităților care permit succesul.

Cu alte cuvinte, fericirea precede succesul dar este și rezultatul acestuia.

De fapt, cercetătorii au observat adesea un efect de compunere sau o „spirală ascendentă” care apare la oamenii fericiți. Sunt fericiți, deci dezvoltă noi abilități, acele abilități duc la un nou succes, ceea ce duce la mai multă fericire, iar procesul se repetă.

Care este pasul următor?

Gândirea pozitivă nu este doar un sentiment …

Da, este minunat să „fii fericit” pur și simplu. Dar acele momente de fericire sunt, de asemenea, critice pentru a-ți deschide mintea pentru a explora și construi abilitățile care devin atât de valoroase în alte domenii ale vieții tale.

Găsirea modalităților de a construi fericire și emoții pozitive în viața ta – fie că este vorba de meditație, scris, sau jucându-te un joc de baschet sau orice altceva – oferă mai mult decât o scădere momentană a stresului și câteva zâmbete.

Perioadele de emoție pozitivă și explorare nestingherită deschid posibilitățile în care experiențele acumulata se încadrează în viața ta viitoare, te ajuta să dezvolți abilități noi care să înflorească în talente utile mai târziu și îți stârnesc dorința de explorare și aventură ulterioară.

Mai simplu spus: căuta bucurie, joaca-te des și urmează-ți aventura – creierul tău va face restul.

Să ai parte de  bine!

Yoga pentru remodelarea fetei

Yoga pentru remodelarea fetei este o arta straveche orientala care cunoaste acum o crestere exponentiala.

Oricine știe că atunci când faci mișcare te simți mai bine şi arăți mai bine, că 30 de minute de activitatea fizică zilnică își pun amprenta pe modul în care arată corpul.

Este posibil ca exercițiile de Yoga pentru remodelarea fetei să aibă același efect?

Aceasta este ideea pe care se bazează Yoga pentru față aflată acum pe un trend crescător. Ea este o promisiune pentru efectul de lifting al tenului şi este lipsită de efectele secundare ale chirurgiei estetice, ale acelor sau chiar ale unor produse cosmetice destul de costisitoare.

Condițiile cu totul particulare din ultimul an au făcut ca o mare parte dintre femei, dar chiar si unii bărbați, să se întoarcă spre această practică orientală străveche pentru că ea este ușor de făcut acasă.

Atunci când te concentrezi la lucru, toți mușchii corpului sunt încordați. Așa apar durerile de spate, de umăr sau brațe când lucrezi la birou. Tensiunea musculară se manifestă de fapt sinergic în tot corpul, deci și pe față – deși nu ești pe deplin conștientă de asta în fiecare secundă.

Astfel, în perioadele de concentrare, mușchii se tensionează mai ales in zona frunții şi a maxilarului. Iar tot ceea ce faci consecvent lasă urme in corp. In situația dată, tensiunea frecventă a mușchilor feței duce la formarea ridurilor.

Beneficii demonstrate atunci când faci Yoga pentru remodelarea fetei

Așa cum 30 minute de sport zilnic aduc beneficii pentru întregul corp, în același fel 20 de minute de Yoga pentru fata influențează aspectul tenului, pentru că:

  • Relaxează mușchii feței ceea ce duce la diminuarea ridurilor de stres.
  • Activează și tonifică mușchii feței ceea ce înseamnă că ochii se măresc, obrajii se ridică şi linia maxilarului se schimbă.
  • Mobilizează depozitele stagnante de limfă.
  • Circulația sângelui se accelerează și tenul se împrospătează.
  • Netezește liniile fine și ridurile sau previne formarea lor.
  • Contracarează efectele gravitației.
  • Reduce durerile de ceafă.
  • Corectează asimetriile faciale supărătoare.

Un studiu publicat in Martie 2018 in JAMA Dermatology asupra unui grup mic de participanți cu vârste cuprinse între  40 și 65 de ani a arătat care sunt efectele practicii consecvente de Yoga pentru față. Astfel, 30 de minute de exerciții zilnice timp de 8 săptămâni urmate de încă 12 săptămâni de lucru o dată la doua zile au contribuit la ridicarea si umplerea obrajilor ceea ce a întinerit aspectul feței. Fotografiile „înainte” și „după”  comparate folosind metoda Merz-Carruthers Facial Aging Photoscales (MCFAP) au arătat ca media de vârstă a scăzut semnificativ, de la 50,8 ani la 48,1 ani.

Cât este de ușor de făcut

Exercițiile sunt atât de simple încât și un copil le poate face. De fapt, pe unele dintre ele le cunoști foarte bine, doar că nu le-ai practicat în scop terapeutic. Iar asta înseamnă să stai în acea poziție un număr de secunde sau să repeți de un număr de ori – după nivelul de practică și scopul urmărit.

Anumite exerciții amintesc de pozițiile Yoga, de exemplu de postura Leului – poza 1. Este un exercițiu complex, care întărește mușchii gâtului, ai maxilarului, ai obrazului, ai pleoapelor și ai frunții.

Alte exerciții vizează anumite zone, cum ar fi Balonul – poza 2 – care lucrează mai ales obrajii, gura și bărbia dublă.

 yoga pentru fata 2

Secretul cel mare este să știi sa le alternezi inteligent, astfel încât să nu supra soliciți unii mușchi în detrimentul altora.

De ce anume depind rezultatele atunci când exersezi

Rezultatele obținute prin practica Yoga pentru fata depind esențial de contextul personal și anume:

  • Cantitatea zilnica de apa băuta, pentru ca organismul „fură” apa din piele daca nu este suficientă.
  • Vârstă și metabolism.
  • Elasticitatea pielii.
  • Dieta și stil de viață.
  • Regularitatea exercițiilor, numărul de repetări și intensitate.
  • Gesturile zilnice care te sabotează, cum ar fi de exemplu poziția de somn, mestecatul pe o singură parte.

Contraindicații la Yoga pentru fata

In cazul acneei sau a leziunilor pe pielea feței, datorita atingerii tenului cu mana în mod repetat există riscul extinderii sau suprainfectării.

Anumite boli de sânge, neoplasmul dar si alte afecțiuni au drept contraindicație masajul, cu care Yoga pentru fata se asociază adesea. In această situație, cel mai sigur este să soliciți recomandarea medicului curant.

Practica excesivă sau incorectă a exercițiilor zilnice poate produce la rândul ei stres muscular care accentuează ridurile – și iată de ce.

Atunci când lucrezi intensiv stratul de grăsime aflat sub piele se elimină. In același timp, mușchii feței au nevoie de exercițiu ca să se formeze, să capete volum. Soluția este sa urmezi recomandările de lucru, să temperezi ritmul exercițiilor și să alternezi exercițiile de flexibilitate musculară cu cele de volum.

Așadar, asemenea cu toate artele orientale similare, Yoga pentru fata făcută cu blândețe si răbdare duce la cele mai bune rezultate.

Vrei sa afli mai multe despre Yoga pentru fata – aboneaza-te la cursul gratuit.

Automasajul cu jad – detoxifiere pentru corp si ten

Dacă ai fost fetita tipică si te-ai visat printesa – automasajul cu jad este pentru tine!

În imaginație totul este posibil.

Dar în realitate…te-ai fi gândit vreodată că este posibil sa faci automasaj cu pietre semipretioase, de exemplu cu jad?

Adevărul este ca arta aceasta a masajului a apărut în casele oamenilor săraci din China antică, drept remediu simplu împotriva bolilor.

Credinta populara (si la noi, si la ei) este ca o frectie buna scoate boala din om.

Si cum China abundă în resurse de jad, a fost foarte simplu ca sa faca din jad unelte potrivite pentru asta.

Așa a apărut masajul Gua Sha.

Tăiate în forme care sa urmeze conturul corpului, pietrele de jad au fost lustruite sau crestate după necesități.

Cea mai populara forma este categoric “dintele de rechin”.

 

Masajul facial cu pietre Gua Sha a fost descoperit din pura intamplare. Făcând tratamente pentru diferite boli prin stimularea punctelor de acupresura de pe fata, s-a observat o diminuare semnificativă a ridurilor.

Iar de aici pana la rola de jad nu a mai fost decat un pas, ea devenind astfel instrumentul preferat de masaj al feței.

Automasajul cu jad

Din punctul meu de vedere, masajul Gua Sha si cel cu rola de jad nu fac decat sa se completeze.

Adevăratul beneficiu al masajului facial cu jad vin de apasarea uniforma care se face pe ten dar si din racoarea naturala a jadului – pentru ca toata lumea știe ca racoarea improspateaza tenul.

Cinci minute de masaj facial cu jad dimineața sunt suficiente ca sa dea tenului tău o revigorare notabilă.

Pasionatii de cristaloterapie știu ca jadul promoveaza sanatatea si ajuta la funcționarea optimă a organelor care purifica sangele, ca reduce tensiunea nervoasă si aduce echilibru – ceea ce il face ultra recomandabil pentru masaj.

Racoarea pietrei de jad pe frunte este minunata atunci cand esti încordată, tensionată si din ce în ce mai mulți dermatologi le recomanda.

Mai multe despre automasajul cu jad dar si despre automasajul cu cuart – pe care eu îl prefer – o sa găsești aici.

Este un ebook documentat care-ți oferă informații complete despre masajul cu pietre semipretioase ca sa vezi cat este de ușor de făcut. El vine completat si cu o serie de filmulete care sa te ajute sa iti faci automasaj si sa te rasfeti ca o prințesă.

Obisnuiesti sa iti faci masaj facial? Povesteste-mi te rog despre asta.

Sa ai parte de bine!

OM meditatia sunetului primordial

OM – meditatia sunetului primordial- ce vrea oare sa insemne asta?

Relaxarea este una singura.

Nu poti fi in acelasi timp plin de stres si relaxat muscular. Nu ai cum. Creierul tau nu stie asa ceva.

Poti sa spui ca nu ai motive de stres, ca toate sunt bune si frumoase in viata ta. Ma bucur!

Dar poate nu stii ca exista si stres pozitiv. De exemplu atunci cand te casatoresti, cand primesti o recunoastere, un premiu, o apreciere.

Ca sa fii complet relaxata, ar trebui sa nu ai niciun fel de emotie sau reactie la tot ceea ce se intampla in jurul tau. Sa nu judeci nimc, sa nu compari nimc, sa nu faci nimic.

Iar lucrul asta este foarte putin probabil.

Asa ca pana la urma se intampla ce este firesc – ajungi sa te impaci cu stresul si incerci sa il controlezi ca sa nu te controleze el pe tine.

Si una din metodele cele mai eficiente este cea prin meditatie.

OM – meditatia sunetului primordial – cea mai simpla meditatie este chiar aceasta

Meditatiile pot fi de multe feluri: cu mantre si fara mantre, ghidate si neghidate, in repaos sau in miscare, respectand anumite pozitii sau nu – sau altfel.

Dar nu este vorba aici despre vreo clasificare a lor.

Vreau doar sa spun ca pentru cel care incepe acum sa mediteze poate fi derutant.

Este ca si cum ai avea in fata un bogat platou de deserturi imbietoare…si nu ai sti ce sa alegi.

Si este normal sa fie asa: stii ce sa alegi doar dupa ce cunosti despre ce este vorba.

In cazul tau: stii ce sa alegi atunci cand deja practici meditatia, ai ceva experienta si ai aflat deja ce iti place si ce ti se potriveste. Sau – poate doar vrei sa experimentezi?

Orice aspect te preocupa un lucru este clar: este mai bine sa meditezi decat sa nu meditezi.

Si asta pentru ca meditatia iti aduce acele minute de liniste de care fiecare ai atata nevoie.

De multe ori meditatia este legata de un proces de transformare personala.

Tot ce pot sa spun este ca DA, meditatia face posibila asta.

Si nu este un miracol. Meditatia doar iti linisteste mintea si iti este mai usor sa observi ce iti este de folos cu adevarat si ce nu. Si de aici cresterea.

Este minunat sa afli cat de mult poti sa cresti atunci cand iti iei libertatea sa o faci.

Asa ca meditatia iti da un nou inceput, marcheaza o etapa, parca te intorci la tine. Si de fapt te si intorci la puterea ta personala.

Da – meditatia are mai mare legatura cu inceputurile decat iti poti imagina.

Si acum haide sa vedem ce inseamna OM sau meditatia sunetului primordial.

OMMM…

Sunetul primordial, acel “OMMM” sau “AMMM” sau “AAAA” ii este asociat originii, Universului, ii este asociat lui Dumnezeu. Iar el apare in meditatie.

Se pare ca nu intamplator alfabetul incepe cu litera A.

Este suficient sa inchizi ochii si sa intredeschizi buzele si sa eliberezi acest sunet.

Poate ca la inceput o sa ti se para ciudat, dar mai apoi vei observa cum corpul tau incepe sa vibreze. Poti tine mainile pe corp acolo unde ai ceva de reparat. Pastreaza mereu o mana in contact cu corpul. Si da, poti face asta pentru cateva minute, dar la fel de bine o poti face pentru cateva ore.

Iar daca ai rabdare sa o faci asa, vei constata fizic un efect de linistire si armonizare a corpului tau.

Asa ca te invit sa o faci ca sa te resetezi si sa te armonizezi.

Să ai parte de  bine!

O meditatie africana – cum oare este asta?

O meditatie africana?! Oare cum vine asta?

Nu am timp sa meditez…Eu nu pot sa meditez…Nu ma relaxez in meditatie…Cred ca nu meditez corect…

Fiecare dintre noi a gandit asemanator la un moment dat.

Gandul că meditația se face într-un anumit fel este o idee semi preconceputa.

Da, ea are un anumit temei.

Cu mii de ani în urma, meditația se făcea în cateva moduri, eventual se asezona local. Era ca la noi cu obiceiurile. Atunci ca si acum, liderii locali țineau la recunoaștere, la amprenta personală. Este logic ca aveau toate argumentele din lume: de ce scoala lor este mai buna, de ce așa si nu altfel, etc.

De cand barierele de comunicare au fost practic spulberate, fiecare si-a gasit propria cale de a medita. Adică s-a distantat de scoala străveche si a păstrat esența: faptul că meditația este o modalitate de relaxare, de eliberare mentală.

Așa incat astazi sunt mai mult de o mie de metode, de modele de a medita.

Asa ca de ce nu ai accepta ca exista o meditatie africana?

Si astăzi adepții unei anumite metode o considera pe a lor ca fiind cea mai buna. Nimic nou sub soare!

Si NU, nu se face într-un anumit fel, nu o înveți după metoda, mai ales dacă ești în perioada de initiere in meditație.

A începe sa meditezi este diferit de orice altceva ai invatat pana acum.

Pana vei ajunge la liniștea ta interioară, vei cunoaste si vei imblanzi nelinistea interioara! Nu exista o scurtătură recomandabilă, nu comuti dintr-una în alta ca prin apasare pe buton.

Nu “trebuie sa fie” într-un fel sau în altul. Nici nu “trebuie sa simți” ceva diferit.

Atunci cand incepi sa meditezi, totul este despre răbdare si lipsa judecăților de orice fel.

Relaxarea – vine pe urma!

Meditand in stilul personal…

Si uite acum îmi amintesc ca prin 2007-2008 era în mare voga în București batutul tobei!

Si ca era o “chestie de dezvoltare personală” ca marile companii să-și ducă acolo angajații sa se elibereze de stres. Era o afacere infloritoare si cu rezultate fantastice – oamenii se simțeau mult mai bine după asta!

Dar idei similare au existat si înainte.

La începutul anilor ‘90, o banca din Anglia a amenajat o camera cu manechine pe care le-au făcut să semene cu cei mai enervanti clienți ai ei. Iar angajații – tot ce aveau de făcut era să lase calmul englezesc la ușă, să între acolo si să ia manechinele la bătaie după pofta inimii.

Sigur…aceasta nu este o meditație…dar este o metoda de relaxare.

Insa nu intamplator am ales aceste exemple.

Am vrut să arăt faptul ca exista metode de a medita, metode de a te relaxa foarte diferite. Unele atat de diferite de cele cu care suntem obișnuiți, incat pur si simplu nu suntem pregatiti pentru ele si atunci le judecam.

Ayo Handy Kendi (Nigeria) – practica inca din anii ‘70 respiratia, meditatia si mai apoi terapia prin ras, yoga, Qi gong, Reiki. Este trainer certificat pentru primele doua. Cu ajutorul lor a obtinut rezultate remarcabile in controlul diferitelor traume, ca de exemplu: abuzul emotional si sexual al copiilor, violenta domestica, abilitarea persoanelor fara adapost, dependente diferite.

Pentru mine a fost socanta meditația pe care am vazut-o la ea – o meditatie africana!

Este clar ca si nigerienii pot medita. Nu m-am gandit insa niciodată pana acum ca o pot face altfel.

Ca sa intelegi la ce ma refer, iti las aici un video de cateva minute.

Te rog să-mi spui părerea ta despre asta – sunt chiar foarte curioasa!

Să ai parte de  bine!

Sanatatea prin meditatie chiar este adevar sau mit?

Santatea prin meditatie – cum este oare posibil?

Sa încep prin a-ti spune ca sunt documentate o mulțime de cazuri în care persoanele si-au redobandit santatea prin meditatie?

Nu iti vine a crede?

Pentru ca asta mi s-a intamplat si mie!

Sanatatea prin meditatie recuperata intamplator dupa 16 ani!

Sanatatea prin meditatie este pentru mine un fapt cert, demonstrat. Am avut o afectiune de-a dreptul invalidanta pe fond de stres care practic nu îmi permitea sa mai ies din casa. Orice fel de mișcare făceam, fie din mers pe jos sau din trepidatiile mașinii – ma determina sa merg de urgenta la toaleta. Ajunsesem sa ies in oras cu rucsac cu schimburi la mine…

A fost suficient sa aflu ca totul tine de stres, de emoții. Si atunci am zis: “Las’ pe mine!”

Gandirea pozitiva si sesiunile de meditatie m-au facut sa uit de acea perioada sumbra. Care a durat in total 16 ani!

Așa ca EU ȘTIU ce însemna sa te eliberezi de stres. Si stiu ce insemna sa iti recapeti sanatatea prin meditatie.

Iar dacă pentru tine are ceva semnificație expresia: “s-a îmbolnăvit din cauza necazurilor” sau din cauza stresului…atunci cred ca ar trebui sa accepți că acolo unde stresul se reduce semnificativ – sănătatea reapare!

Pentru ca gânduri noi – aduc alte emoții în corp – care produc alte substanțe si reacții în organism – care la randul lor duc la echilibru.

Sa iti dau cateva exemple:

  • Respirația obișnuită este superficială si nu ajuta efectiv corpul. Respirația controlată oxigeneaza sangele, mai apoi organele interne si de fapt tot corpul tau. Ți se mai pare ciudat sa funcționeze mai bine?
  • Când te enervezi – te doare stomacul, îți crește tensiunea! Dacă nu te enervezi, elimini un motiv ca aceste lucruri sa se manifeste!
  • Cand stai prea mult timp tensionată – ai dureri de spate! Dacă te relaxezi e foarte posibil sa scapi de ele.
  • Atunci cand esti stresata poate că nici nu-ți dai seama, dar toți muschii tai sunt incordati. Strangi din dinti, incretesti fruntea si iti micsorezi ochii. Așa se creeaza foarte multă tensiune in muschii fetei…si te mai miri ca faci riduri?

Asadar…

Meditatia nu este un moft.

Meditația nu este doar o moda.

Meditația este un instrument care te ajuta sa iti regasesti echilibrul într-o lume în alertă permanentă.

Si chiar iti poti lua inapoi sanatatea prin meditatie.

Tu ai meditat astazi?

Să ai parte de  bine!

Meditatia pentru obiectivele personale

Daca dorinta ta este sa faci meditatia pentru obiectivele tale personale si de-abia ai început sa te acomodezi cu meditația – mai mult ca sigur ca ai o sumedenie de întrebări si chiar nelinisti.

Asta dacă nu ai si renuntat deja, considerand ca niciodată nu te vei putea relaxa, deci…ce rost ar avea sa continui?

Te-nteleg.

De ce este bine sa faci meditatia pentru obiectivele personale?

Lista argumentelor este lungă, dar astăzi vreau sa vorbim despre modul în care meditația te ajuta pentru obiectivele personale.

Atunci cand meditezi deprinzi sa iti observi gandurile dar si cum sa iti faci liniște în minte.

Așa ajungi sa constați ca unele ganduri sunt valoroase, dar ca majoritatea lor nu sunt decat poluante, adică nu produc efecte benefice pentru viața ta. Doar exista ca sa te bazaie, sa te deruteze.

Si totuși, in ciuda lor tu exersezi linistea. Inveti sa nu reactionezi la ele si sa nu le judeci, sa nu “le dai nas”! Inveti doar sa le obervi.

Deci într-o prima faza în meditație accepti sa gestionezi un disconfort si sa iti educi răbdarea. Si asta zi de zi!

În acest fel tu de fapt iti formezi un nou obicei de a ramane calmă în prezența unor evenimente care alta data te tulburau. Cumva ele încep sa nu ti se mai para tot atat de importante.

Si în loc sa procedezi ca în trecut – cand emoțiile te aruncau în avalansa gandurilor si de acolo actionai…

EMOȚII → GÂNDURI → ACȚIUNE

Astazi poti sa procedezi diferit – intai observi si intelegi gândurile, emoțiile pe care ele le generează si …actionezi, adică:

GÂNDURI → EMOȚII → ACȚIUNE

Si cred ca ești de acord, sunt șanse mult mai mari sa alegi bine dacă intai te gandesti si dacă iti controlezi emotiile.

Așa că de foarte multe ori ceea ce-ti doresti si pui în practica – se realizeaza!

Si chiar dacă nu se realizeaza din prima…chiar dacă trece ceva timp pana sa implinesti ce ti-ai propus…atata timp cat esti consecvent în acțiunile tale si NU abandonezi…pană la urma capeti experienta necesara si reusesti!

Pe de alta parte, practicand meditația înveți sa te debarasezi de gandurile toxice si începi sa gandesti pozitiv.

Cumva gandirea pozitiva si meditatia se alimenteaza reciproc. Si nu lasa nicio sansa esecului.

Asa ca meditatia te ajuta sa…

  • Iti observi gandurile si afli ca doar unele sunt valoroase
  • Iti educi rabdarea
  • Acționezi ca urmare a gandurilor si apoi a emoțiilor tale
  • Ești consecvent si nu abandonezi pentru ca gandesti pozitiv!

Adica:

GÂNDIRE POZITIVA → RABDARE→ EMOTIE→ CONSECVENTA → OBIECTIV

Meditează cu spor!

Meditatia ghidata – dificila cand te initiezi in meditatie

Buna Alexandra – eu nu stiu sa meditez de aceea m-am inscris la tine in speranta ca imi vei lasa un video cu meditatia ghidata…”

De cate ori te conectezi cu cineva cu sinceritate – se simte!

Asa ca ii sunt profund recunoscatoare Georgianei care, dupa ce s-a abonat la minicursul de practica a meditatiei, mi-a scris ce ai citi mai sus.

Am simtit dezamagirea din subtext.

Ai avut si tu o asteptare asemanatoare – ai vrut sa te initiezi in meditatie prin meditatie ghidata?

Asa ca iata ce i-am raspuns Georgianei si ce i-as raspunde oricui doreste sa inceapa sa mediteze cu meditatia ghidate…

I-am spus asa: Urmeaza si meditatiile ghidate in curand! 🙂

Dar nu m-am oprit aici. Am continuat:

Ceea ce tu mi-ai scris insa este o “minge la fileu”!

Exista mai multe moduri de a face un lucru. Din punctul meu de vedere meditatia ghidata raspunde asteptarilor, dar este calea cea grea de a invata sa meditezi!

Sa iti explic de ce.

Cea mai mare parte a persoanelor care incep sa mediteze abandoneaza pentru ca au asteptari.

Ma astept sa am meditatie ghidata…

Ma astept sa am o anumita stare…

Ma astept sa simt anumite lucruri…

Meditatia de fapt este un lucru simplu. Fiecare insa il incarca cu asteptarile personale precum pomul de Craciun!

Iar asteptarile vin din convingerile pe care le primim prin educatie. Datorita lor ajungem la concluzia ca daca am o “reteta” atunci pot sa meditez.

Iar eu vreau sa iti arat exact contrariul…

Meditatia este tot atat de simpla ca respiratia…

Meditatia este tot atat de usor de facut ca atunci cand esti atenta la corpul tau…

Meditatia este acea tacere care te ajuta sa constientizezi in detaliu ce se afla in jur…

Meditatia este la fel de simpla ca o plimbare in natura…

Iar acum sa revenim la meditatiile ghidate.

De ce nu te ajuta meditatia ghidata daca abia acum incepi sa meditezi

Nu iti recomand sa incepi cu ele, pentru ca nu vreau sa aspire nimeni la statutul de “remorca” atunci cand mediteaza. Adica nu vreau sa creez ideea ca depinzi de mine sau de oricine altcineva ca sa meditezi. Ca doar ASA poti sa meditezi!

Pentru ca lucrul asta se intampla frecvent si este cel care saboteaza adesea procesul meditatiei.

Pentru ca astepti sa ti se intample anumite lucruri (si stai cu atentia incordata!) cand de fapt in meditatie este vorba despre…liniste!

Iar linistea din mintea ta poate ca este putin observata si nici nu stii cum arata!

Ca sa nu mai spun ca ea, linistea din minte, poate sa arate diferit de la o persoana la alta.

Si atunci nu mi se pare corect sa te formez IN PRIMUL RAND ca adepta a linistii mele.

Uite, eu am inchis ochii…asa…acum respir linistita…asa… si ma relaxez…Acum fa si tu la fel!

E ca si cum i-as spune unui australian, care sarbatoreste Craciunul in plina vara, cum vine Mosul in sania trasa de reni! (A propos – daca nu stiai…Mosul australian poarta costum de baie si vine pe placa de surf!)

Asa ca mi se pare mai serios sa iti cunosti propria liniste, pentru ca apoi sa o recunosti, inainte de a face meditatia ghidata.

 

Cum sa meditezi fara meditatia ghidata

Este frustrant sa vrei sa meditezi si sa nu reusesti, am trecut si eu prin asta!

Așa ca ia o pauza…dar intoarce-te repede!

Intoarce-te data următoare fără așteptări.

Fără așteptarea ca o sa simti anumite lucruri.

Fără așteptarea sa se faca brusc liniște în minte.

Fără așteptarea sa fii în pauza de gandire.

Pentru ca dacă vii hotarata sa deprinzi meditația (si eventual repede!) … îți dau scris ca tocmai din cauza asta nu vei reuși.

Vino mai degrabă avand curiozitatea copilului de a descoperi meditația; vino cu deschidere, cu gandul de a explora.

Si ar fi util sa incepi cu programul GRATUIT la care ai acces – cele 4 meditatii simple.

Si ti-as recomanda sa stai cam o saptamana pe fiecare tip de meditatie inainte sa faci meditatie ghidata.

Cele 4 meditatii sunt foarte usor de facut. Este vorba despre respiratie contolata, meditatie cu relaxarea progresiva a corpului, meditatie Mindfulness, meditatie in miscare.

Asta ca sa poti face diferenta! Doar apasa aici.

Să ai parte de  bine!