Cheia succesului – gandirea pozitiva!

0
217

Gandirea pozitiva si cheia succesului – care este legatura dintre ele? Iata ce vei descoperi aici.

  • Vei vedea in ce fel poti cultiva gandirea pozitiva
  • Vei afla care este ordinea: fericire sau succes?
  • Si care sunt concluziile intregului experiment.

 

Cum să amplifici gandirea pozitiva si sa dobandesti cheia succesului în viața ta

Ce poți in viața ta face pentru a crește gândirea pozitiva si a te bucura de cheia succesului profitand de teoria „lărgește și construiește”?

Ei bine, orice îți provoacă sentimente de bucurie, mulțumire și dragoste este perfect!

Probabil știi deja ce lucruri funcționează bine pentru tine. Poate îți place sa canti la chitară. Poate vrei să petreci timpul cu o anumită persoană. Poate îți place să te plimbi.

Acestea fiind spuse, iată trei idei pe care merită să le iei în considerare …

  1. Meditează – Cercetările recente efectuate de Fredrickson și colegii ei au dezvăluit că oamenii care meditează zilnic prezintă mai multe emoții pozitive decât cei care nu obișnuiesc sa o faca. Așa cum era de așteptat, oamenii care meditează își construiesc și abilități valoroase pe termen lung. De exemplu, la trei luni după terminarea experimentului, persoanele care meditau zilnic au continuat să manifeste atenție sporită, scop în viață, sprijin social și scăderea simptomelor bolilor lor.
  2. Scrie – acest studiu, publicat în Journal of Research in Personality, a examinat un lot de 90 de persoane care au fost împărțite în două grupuri. Primul grup a scris despre o experiență intens pozitivă în fiecare zi timp de trei zile consecutive. Al doilea grup a scris despre un subiect de control. Trei luni mai târziu, cei care au scris despre experiențe pozitive au avut niveluri de dispoziție mai bune, mai puține vizite la medic și au suferit mai puține boli. Acest lucru chiar m-a dat pe spate! O sănătate mai bună după doar trei zile de scris despre lucruri pozitive!
  3. Joacă-te – programează timp ca sa te joci în viața ta. Programăm întâlniri, conferințe, evenimente săptămânale și alte responsabilități în calendarele noastre zilnice … de ce nu programăm si timpul de joacă?

Asadar – cum stai cu gandirea pozitiva si cheia succesului?

Când ai rezervat ultima dată o oră din calendar doar pentru a explora și experimenta? Când a fost ultima dată când ți-ai luat în mod intenționat timp pentru a te distra?

Nu-mi spune că a fi fericit este mai puțin important decât întâlnirea ta de miercuri și totuși, ne comportăm așa pentru că nu căutăm niciodată timp în agendele noastre.

Dă-ți voie să zâmbești și să te bucuri de beneficiile emoției pozitive. Programează timp pentru joacă și aventură, astfel încât să poți experimenta mulțumirea și bucuria și să explorezi și să dezvolți noi abilități.

Gandirea pozitiva si Cheia Succesului – care este ordinea?

Nu există nicio îndoială că gandirea pozitiva pune bazele fericirii, iar fericirea este conditia pentru a dobandi cheia succesului. Câștigarea unui campionat, obținerea unui loc de muncă mai bun, găsirea unei persoane pe care o iubești – aceste lucruri îți aduc bucurie și mulțumire în viața ta.

Dar atât de des, presupunem în mod greșit că acest lucru înseamnă că fericirea urmează întotdeauna succesului.

Cât de des ți-ai spus: „Dacă voi primi cutare lucru, atunci voi fi pregătită”. Sau „Odată ce obțin ___, voi fi mulțumita”.

Știu ca sunt vinovată si eu că am amânat fericirea legand-o de atingerea un scop arbitrar. Dar, după cum demonstrează teoria cu „lărgirea și construirea” a Barbarei Fredrickson, fericirea este esențială pentru construirea abilităților care permit succesul.

Cu alte cuvinte, fericirea precede succesul dar este și rezultatul acestuia.

De fapt, cercetătorii au observat adesea un efect de compunere sau o „spirală ascendentă” care apare la oamenii fericiți. Sunt fericiți, deci dezvoltă noi abilități, acele abilități duc la un nou succes, ceea ce duce la mai multă fericire, iar procesul se repetă.

Care este pasul următor?

Gândirea pozitivă nu este doar un sentiment …

Da, este minunat să „fii fericit” pur și simplu. Dar acele momente de fericire sunt, de asemenea, critice pentru a-ți deschide mintea pentru a explora și construi abilitățile care devin atât de valoroase în alte domenii ale vieții tale.

Găsirea modalităților de a construi fericire și emoții pozitive în viața ta – fie că este vorba de meditație, scris, sau jucându-te un joc de baschet sau orice altceva – oferă mai mult decât o scădere momentană a stresului și câteva zâmbete.

Perioadele de emoție pozitivă și explorare nestingherită deschid posibilitățile în care experiențele acumulata se încadrează în viața ta viitoare, te ajuta să dezvolți abilități noi care să înflorească în talente utile mai târziu și îți stârnesc dorința de explorare și aventură ulterioară.

Mai simplu spus: căuta bucurie, joaca-te des și urmează-ți aventura – creierul tău va face restul.

Să ai parte de  bine!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here