INTREBARI SI RASPUNSURI

Despre Meditatie

Sa fiu sincera – nici eu nu doresc sa ma influenteze cineva astfel si nici nu doresc sa influentez pe nimeni. Exista peste 1000 de scoli de meditatie sau altfel spus de metode de a medita. Da, exista scoli de meditatie care se bazeaza pe un anumit sistem de credinte. Dar nu toate. Folosim adesea termenul de meditatie pentru ca este specific, dar la fel de bine am putea vorbi despre relaxare prin linistirea mintii. Cea mai simpla forma de meditatie este respiratia prelungita . Si cred ca esti de acord cu mine ca nu are niciun fel de legatura cu credinta. Sunt gata sa primesc observatiile tale daca in tot ceea ce fac vei considera ca interferez cu zona personala a credintei.

Nu. Asa ceva cu siguranta nu se va intampla. Mai mult, vei fi pe deplin constient/a de tot ceea ce se intampla cu tine si in jurul tau.

Daca ai incercat sa meditezi si nu ai reusit insemna ca ai deja propria experienta cu meditatia, chiar daca este una nereusita. Si tocmai datorita acestei experiente ai o multime de intrebari in minte si probabil indoieli. Iar cursul iti va oferi raspuns la cea mai mare parte dintre ele. Asa vei trece de la nesiguranta la intelegere si asta iti va linisti mintea. Iar daca cumva mai ai nevoie de clarificari, poti sa imi scrii un email.

Pentru simplul motiv ca ele nu isi propun sa te initieze in meditatie. Ele iti spun cum sa faci, dar nu te pun in starea de a face. Nu te insotesc pe parcurs si nu te ajuta sa iti intelegi gandurile si emotiile. Este diferenta dintre a vedea o reteta minunata si a o face cu adevarat la tine in bucatarie. Mai mult, este vorba despre a cunoaste starea de liniste a mintii tale si a iti forma un obicei.

Te inteleg. Exact asa este si acesta. Numai ca fiind intr-un proces de invatare te invit sa iei lucrurile pas cu pas. Graba nu este specifica pentru meditatie. Iar lucrurile simple pot fi desfacute si ele pe pasi…

Despre Yoga pentru fata

Poti sa faci yoga pentru fata indiferent de varsta, atat timp cat iti permite conditia medicala, adica atat timp cat nu ai interdictie pentru masaj cu care yoga pentru fata se combina adesea.

Functioneaza atata timp cat exista muschi sub piele si iti faci exercitiile conform recomandarilor primite.

Primele rezultate se pot vedea cam in 3 saptamani. Dar cred ca intelegi ca, asemanator cu modelarea corpului minunea nu se petrece intr-o zi. Asa ca este importanta sa lucrezi consecvent si cu rabdare. Evident, conteaza si:

* Cantitatea zilnica de apa băuta, pentru ca organismul „fură” apa din piele daca nu este suficientă.

* Vârstă și metabolism.

* Elasticitatea pielii.

* Dieta și stil de viață.

* Regularitatea exercițiilor, numărul de repetări și intensitate.

* Gesturile zilnice care te sabotează, cum ar fi de exemplu poziția de somn, mestecatul pe o singură parte.

Pentru ca este important sa le variezi. Altfel, muschii raspund din ce in ce mai bine la ele si efectul lor transformator scade. In plus, este important sa variezi exercitiile de flexibilitate cu cele de volum. De asemenea, se poate intampla foarte usor sa gresesti si sa ai nevoie sa corectezi anumite practici.

 

 

Atunci cand ai acnee, rani pe fata, anumite afectiuni ale sangelui, neoplasm, dar si alte tipuri de afectiuni care au drept contraindicatie masajul – cu care Yoga pentru fata se asociaza adesea. Daca esti intr-o astfel de situatie este bine ca inainte sa consulti medicul curant.